Wiggert Meerman

Multi-ondernemer, Podcast Host en Spreker.

Wiggert is marketeer, avonturier,  spreker en persoonlijk leiderschap coach. Hij is oprichter van supplementen merk NootroFit. Daarnaast is de presentator van de #1 Zelfhulp show op YouTube en podcast genaamd Eindbazen. De podcast staat regelmatig op nummer #1 in iTunes. De videos werden meer dan 150.000 keer bekeken op YouTube. De interviews met de grootste nationale en internationale ”Eindbazen” zijn al meer dan 1 miljoen keer gedownload. Voorbeelden van bekende gasten zijn “Getting Things Done” Auteur David Allen, Business Coach Michael Pilarczyk, Gezondheidsguru Ralph Moorman en Nederland’s beste spreker Remco Claassen!

In september in 2016 leefde hij voor 6 weken bij een indianenstam in de Amazone. Hier nam hij deel aan een zogenaamd plant dieet, een sjamanistische traditie voor spirituele zelfontwikkeling. Hier ontving hij zijn levensmissie: leer mensen om weer een puur mens te worden. Tijdens zijn dieet schreef hij een boek wat een blauwdruk is voor het menselijke zijn. Nu draagt hij zijn boodschap over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling uit via lezingen en het spreken bij bedrijven.

The Samurai In A Suit

Leven als topsporter.

Wiggert is geboren in Noord-Brabant en opgegroeid in Heesch (bij Oss). Hij sportte liever dan dat hij in de boeken zat. Een logisch gevolg was dat hij na de middelbare school koos om naar het CIOS te gaan. In deze jaren leerde Wiggert zijn didactische vaardigheden en studeerde af in de richting Fitness & Health Management. Hij werkte in verschillende fitness & health clubs in Nederland. Hierna begon hij aan een studie Marketing Management

De passie voor vechtsporten was groot. Tijdens en na zijn studie trainde hij 2 keer per dag in Braziliaans Jiu Jitsu, Mixed Martial Arts en Judo. Wiggert heeft over heel de wereld meegedaan aan competities in BJJ, Mixed Martial Arts en Grappling. Hij nam verschillende malen deel aan Europese en wereldkampioenschappen Braziliaans Jiu Jitsu. Hij won meerdere medailles op nationale en internationaal topniveau.

Topsport is de basis van Wiggert zijn doorzettingsvermogen en discipline. Hard werken, goed voorbereiden en onder druk presteren zijn een van de vele voordelen die hij overhield aan deze periode.

Van succesvolle carrière naar slapend op kantoor.

Wiggert was succesvol bij een grote e-Commerce multinational waar hij werkte in Online Payments. Een wereld met dure maatpakken, snelle auto’s en dikke bonussen. Ondanks een rooskleurige toekomstige carrière, maakte hij de stap naar het ondernemen. Hij maakte een plan en vond een investeerder. Al snel doorliep hij het klassieke start-up verhaal met de nodige tegenslagen. Het programmeren liep uit, de markt viel om en de investering was voortijdig op. Het uiteindelijke product is nooit live gegaan. In dezelfde periode liep zijn relatie op de klippen, verloor hij zijn huis en was hij noodgedwongen op kantoor slapen.

Tien maanden lang sliep hij in het geheim op een kantoor met meer dan 35 medewerkers. Van s’ochtends 6 tot s’avonds 10 werkte hij. Het was tevens het moment waarin hij in aanraking kwam met business coaching en persoonlijk leiderschap. In deze periode zorgde Wiggert dat zijn bedrijf van €0,- naar €10.000 omzet per maand ging. Hij ontwikkelde nieuwe software via outsourcing in India. De software was een succes en het bedrijf groeide daarmee ook met inkomende marketing opdrachten.

Toen Wiggert eindelijk weer een eigen huis had, stortte hij drie weken later in. De tien maanden hadden teveel geëist van zijn lichaam. Eind 2016 maakte hij de beslissing om afscheid te nemen van Eazier.

Meer Dan 4 Miljoen Downloads Via Eindbazen.

Eindbazen

In zijn reis van persoonlijke ontwikkeling speelde Amerikaanse podcasts zoals die van Tim Ferris en Joe Rogan een grote rol. In 2015 besloot hij met zakenpartner en vriend Michel Vos een Nederlandse podcast te starten, genaamd Eindbazen.

De twee uur durende diepte interviews met nationale en internationale Eindbazen zijn razend populair. Met gasten zoals MMA & K-1 kampioen Alistair Overeem tot Getting Things Done auteur David Allen, van levenskunst spreker Michael Pilarczyk tot Commandant Korps Commandotroepen Kolonel Swillens, van spiritueel leraar Jan Geurtz tot comedian Guido Weijers. Wekelijks staat de podcast op nummer #1 in iTunes en behaalde meer dan 1 miljoen downloads.

De relaxte huiskamersetting komt terug in de uitzending. Het lijkt alsof je aan tafel zit in de studio. Presentatoren Wiggert en Michel worden geroemd om hun humoristische dynamiek. In Eindbazen leer je kennis die je anders nooit zou horen, leren of weten. Het is niet voor niets de nummer één zelfhulp podcast in iTunes.

VIDEO: Rondleiding Bij Een Indianenstam.

Leven bij een indianenstam.

In zijn zoektocht naar zelfontwikkeling had Wiggert altijd de wens uitgesproken om na de verkoop van zijn bedrijf een tijd in isolatie te spenderen. Weg van mensen, weg van de digitale wereld en alleen met jezelf. Hij koos ervoor om naar een van de primitiefste en laatste indianenstammen ter wereld te gaan. Na een halfjaar durende zoektocht van tientallen telefoontjes, mails en Skype gesprekken kreeg hij via veel omwegen contact met de stam. Uiteindelijk kreeg Wiggert de kans om zijn verhaal uit te leggen aan het stamhoofd, deze accepteerde zijn verhaal en nodige hem uit bij de stam.

Zes weken lang was hij te gast bij de Huni Kuin stam in Brazilië. Een plek waar geen internet, elektriciteit of telefoon is. Volledig afgezonderd van de westerse civilisatie.

Tijdens zijn verblijf nam hij deel aan een zogenaamd “plant-dieet”. Een sjamanistische traditie voor spirituele zelfontwikkeling. Volgens deze eeuwenoude traditie leert de geest van de plant je kennis en wijsheid via inzichten, visioenen en dromen. De plant communiceert met je. Tijdens het dieet mag je minimaal contact hebben met andere mensen. Het is het verboden om suiker, zout of vlees te eten.

Vanaf de eerste dag gaf het dieet hem zijn levensmissie: leer de wereld hoe we weer een puur mens kunnen worden. Dat was wat hij zag bij de indianen. Bijzondere mensen die zichzelf volledig accepteren, niet oordelen en leven in overvloed. Een gemeenschap waar men in harmonie met elkaar leeft. In een omgeving waar de natuur als heilig beschouwd wordt en waar sjamanisme een grote rol speelt in de heling van mensen. Om zijn boodschap kracht bij te dragen kreeg hij de opdracht om een boek te schrijven tijdens zijn dieet.

Iedere dag schreef hij een hoofdstuk schrijven. Een bijzonder ervaring waar hij zijn pen op het papier zette en de woorden “van de plant” door hem heen kwamen. Hij schreef een blauwdruk voor het menselijke zijn. In 22 hoofdstukken leerde hij de kern van de puurheid van ons bestaan. Hij leerde onder andere diepe lessen over zelf-liefde en -accepatie, angst, zuiver spreken, in contact komen met je hogere zelf, vergeving, geduld, het vinden van je missie, eenzaamheid, controle, liefde & relaties, wat het is om je bestaan te dromen en meer.

Wiggert zat 40 dagen in isolatie in de jungle. Een periode waarin hij gedwongen werd om de diepte in zichzelf op te zoeken. Hij ervoer extreme eenzaamheid, werd geconfronteerd met zijn eigen schaduwkanten en zijn diepste angsten. Juist door deze eenzaamheid op te zoeken werd hij volledig comfortabel in zichzelf. Het werd een avontuur waarin hij zichzelf terugvond. Hij maakte vriendschappen voor het leven met mensen waarmee hij geen woord kon wisselen. Ging op jacht met de indianen. Keek dagelijks naar de wonderen der natuur. Hij ontsnapte ternauwernood aan de dood door een voedselvergiftiging en werd op traditionele indiaanse manier geheeld, zonder medicijnen of medische hulp. Deze ervaring liet hem ten volste ervaren wat het is om terug te gaan naar onze kern en wat het betekent om “echt” in contact te staan met jezelf.